Schuilers

SCHUILERS ontmoetten SCHUILERS  op 8 JUNI 2017

Onze Schuilkelder-werkgroep is regelmatig op zoek naar nieuwe feiten en gebeurtenissen uit het verleden, romdom schuilen in Maastricht.
Donderdag 8 juni 2017 was er een bijeenkomst van oud-schuilers in Brouwerij Bosch in Wijck. Een bijeenkomst van oud-Schuilers is uniek. Er komen niet alleen voor onze werkgroep interessante nieuwe feiten en gebeurtenissen aan het licht, maar er komen ook mensen bij elkaar die hun gezamenlijk, soms traumatisch verleden delen
. .
De ontmoeting, het bij elkaar zijn, het naar elkaar luisteren, heeft ook een belangrijk sociaal aspect. Ook voor ons, als werkgroep.
Tijdens deze bijeenkomst hebben de Schuilers elkaars adressen genoteerd en gezamenlijke soms indringende momenten van SCHUILEN werden uitgewisseld. Meegebrachte foto’s gingen de tafel rond.
Familieleden, buren en medebewoners werden van elkaar herkend.

Foto cabaretfriesland

Zelfs onder de grond, tijdens het schuilen voor vliegtuiggeweld, was er een Cabaretgroep actief, die de volwassenen en kinderen even uit hun benarde positie probeerde te laten zingen en lachen. Tijdens deze middag kwam de voor ons tot nu toe vrij onbekende Cabaretgroep “CABARET VERGEET UW ZORGEN” plotseling tot leven d.m.v. verhalen en foto’s.

De Schuilers en wij hebben genoten van deze middag en dat is toch ook een mooie extra dimensie voor onze werkgroep, tijdens het steeds objectief verzamelen van feiten uit het verleden.

cabaret3aWie heeft nog informatie over de Cabaretgroep ”VERGEET UW ZORGEN”?

Wie heeft nog informatie over de Schuilperiode in Maastricht?

Wie heeft nog foto’s uit die tijd? Wij scannen ze graag in en u krijgt uw foto’s weer terug.

Neem s.v.p. contact op via onze contactgegevens op deze website.

cabaret1
cabaret2
[Welkom] [Bezoek] [Werkgroep] [Ontwerp] [Schuilers] [Activiteiten] [Documentatie] [Foto Album] [Locatie] [Contact] [Links]