Bezoek

Rondleidingen:
Het gangenstelsel dat in Maastricht de kazematten genoemd wordt, is tegenwoordig opengesteld voor het publiek. De VVV- Maastricht organiseert sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw rondleidingen vanaf het bastion Waldeck tot aan het Minister Goeman Borgesiusplantsoen.
Tijdens deze rondleidingen worden de bezoekers uitgebreid ge´nformeerd over het doel en de functie van de vesting Maastricht en de rol van het gangenstelsel in de verdediging. Ook de latere lotgevallen van de gangen inclusief het gebruik als schuilkelder komen hierbij summier aan de orde.

Toegang-kazamat

Incidenteel worden ook lange rondleidingen gegeven, waarbij het gangenstelsel van het bastion Waldeck tot aan het bastion Holstein wordt doorkruist.
Sinds enkele jaren zijn er avonturentochten, die starten bij Bastion Holstein en eindigen op het Minister Goeman Borgesius- plantsoen.

IngangWaldeckbastion

Informatie over de rondleidingen:
De informatie over de verschillende rondleidingen vindt u op de website van de V.V.V. Door te klikken op de hiernaast staande foto van de ingang van de Kazematten aan het Waldeckbastion komt u meteen op de juiste pagina deze website.

 

Opening Schuilkelder in 2017 :

In 2017 kan de Schuilkelder bezocht worden op zondag 19 maart, 16 april, 21 mei, 18 juni, 16 juli, 20 augustus en 15 oktober,
telkens van 15.00 tot 17.00 uur

Op zaterdag 16 september en zondag 17 september is de Schuilkelder
open van 12.00 tot 17.00 uur.

 

[Welkom] [Bezoek] [Werkgroep] [Ontwerp] [Activiteiten] [Documentatie] [Foto Album] [Locatie] [Contact] [Links]